7 Voordelen van het perfectionisme van jouw dochter

14 februari 2021

Jouw dochter is een perfectionist en misschien zien jullie vooral de nadelen. Maar er zijn zeker ook voordelen aan perfectionisme. In dit korte blog noem ik er 7.

Voordeel #1 – Je dochter is betrouwbaar.

Perfectionisten zijn betrouwbaar. Ze zullen altijd kwaliteit leveren. Dit is een enorm voordeel, waneer dat van (levens)belang is. Van bijvoorbeeld een hartchirurg wil je heel graag dat hij of zij een perfectionist is. Dan is de kans immers het grootst dat jij een operatie goed doorkomt.

Voordeel #2 – Ze zal continue blijven groeien

Omdat goed niet goed genoeg is voor een perfecionist, zal ze altijd blijven groeien om het nog beter te kunnen maken. Ze zal zichzelf altijd uitdagen om het nog beter te doen.

Voordeel #3 – Ze overtreft verwachtingen

Doordat haar lat heel hoog ligt, zal ze meestal verwachtingen van anderen, die de lat minder hoog hebben liggen, overtreffen.

Voordeel #4 – Ze is een doorzetter

Om dingen steeds beter te willen maken, moet je doorzettingsvermogen hebben. Ze zal niet snel opgeven omdat ze het nog iets beter wil krijgen.

Voordeel #5 – Ze heeft oog voor detail

Door haar hoge standaard, heeft ze oog voor detail. Als er bijvoorbeeld in eenĀ  werkstuk nog foutjes zitten, zal zij ze eruit halen om het aan haar standaard te laten voldoen.

Voordeel #6 – Ze is toegewijd

Om de kwalteit te halen die zij denkt dat nodig is, zal ze zich voor 100% inzetten om die kwaliteit te halen.

Voordeel #7 – Ze durft te dromen

Doelen die voor anderen onhaalbaar lijken, ziet zij als realistisch. Ze zal er alles aan doen om haar dromen te realiseren en anderen te bewijzen dat ze haar doelen wel kan halen.

Facebookgroep

Vind jij het leuk om met andere ouders met een meer- of hoogbegaafde dochter in gesprek te gaan over dit onderwerp? Ga dan naar de faceboekgroep