Hoe werkt een workshop?

 Een workshop duurt twee uur en is in de bibliotheek van Pijnacker (tenzij anders vermeld).  Er zijn werkbladen om zelf mee aan de slag te gaan. Tijdens de workshop kun je oefeningen online maken of met het gebruik van het programma Python. Ik loop rond om vragen te beantwoorden. Alle oefeningen die je tijdens de workshop kunt maken, zijn na de workshop nog 14 dagen online beschikbaar. Om deel te nemen aan een workshop heb je een laptop of chromebook nodig..

Voor alle deelnemers is er voldoende water en sap te drinken voor tijdens de workshop.

Online oefeningen

Voor de online oefeningen maak ik voor de beginners gebruik van Blockly (via Trinket.io) en Scratch. Dit zijn websites waar ook al veel oefeningen op staan. Wil je de oefeningen thuis laten zien of er verder mee aan de slag? Dan kun je een usb-stick meenemen om de oefeningen op op te slaan of een account aanmaken.  Ben je al wat langer aan het programmeren, dan kun je met Python aan de slag. Python kun je installeren op je laptop of je kunt het online proberen via Trinket.io.

Chromebooks

Je kunt de workshop ook volgen als je een chromebook hebt. Python installeren op een chromebook gaat op een net iets andere manier. Meer informatie vind je hier (Engelstalig!). De online oefeningen kun je sowieso maken. Het is handig om voor de zekerheid een usb-stick mee te nemen om oefeningen op te slaan.

Wat koop ik? Je krijgt twee uur van mij begeleiding en thuis 14 dagen online toegang tot het lesmateriaal. Je mag de werkbladen thuis downloaden voor eigen gebruik. Hoe werkt het? Je koopt de workshop via mijn siteNa afrekenen is je plekje gereserveerd. Je krijgt minimaal een week voordat de workshop begint (of meteen als je de workshop later afrekent) een email van mij met de benodigde informatie.
Share This