Ik zat op de middelbare school en kreeg de kriebels in mijn buik van die ene leuke jongen. Zou hij mij ook leuk vinden? Om dit te bepalen gebruikten mijn vriendinnen en ik een feilloze methode: de liefdestest 😉

Op een papiertje schreven we dan de naam van de jongen, daaronder het woord ‘loves’ en daaronder onze eigen naam. En dan rekenen hoe hoog het percentage liefde tussen ons was. Dolgelukkig waren we als er een hoog percentage uit kwam. En als het percentage te laag was, dan lieten we gewoon de achternaam weg of zetten hem erbij om te kijken of het percentage dan beter was 🙂

Ik gebruikte allerlei papiertjes voor deze berekeningen, maar de meeste stonden wel in mijn agenda. En ik rekende niet alleen voor mezelf. Ook voor vriendinnen berekende ik graag hun kans op succes in de liefde. Ik heb echt heel wat uren besteed aan deze berekeningen en wat de uitslag zou kunnen betekenen.

Meestal was ik veel te verlegen om op een jongen af te stappen, hoe hoog het percentage liefde ook was. Ik had vooral heel veel lol en leuke gesprekken met mijn vriendinnen.

Als ik iemand (vooral vrouwen van mijn leeftijd) vraag of ze zich dit nog kunnen herinneren, zie ik gelijk die schittering in de ogen: oh ja dat deden wij vroeger ook altijd!

Omdat ik zulke leuke herinneringen heb aan deze liefdestest heb ik een digitale variant ervan opgenomen in mijn gratis e-book: ‘Ervaar de kick van programmeren’. Denk je dat jouw dochter het leuk vindt om deze liefdestest te maken, of ben je zelf nieuwsgierig en wil je oude herinneringen laten herleven? Vul dan hieronder het formulier in en ontvang het gratis e-book om deze liefdestest te kunnen maken.

Liefs Esther