Mijn eerste codeerboek

Een boek met flapjes om jonge kinderen kennis te laten maken met programmeren.

Wordt een supercodeur

Het boek begint met de veelbelovende zin: Hoe je een supercodeur wordt. Volgens het boek is het geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en onze bibliotheek heeft aangegeven dat het geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Op de eerste bladzijden van het boek lees je hoe je een supercodeur wordt, je moet o.a. proberen, proberen, creatief zijn en samenwerken.

Alle termen leggen ze uit, soms vind ik het taalgebruik (zeker voor een kind van 6) best ingewikkeld. Ze hebben goede, aansprekende voorbeelden. De meeste zijn prima geschikt voor zowel meisjes als jongens. Er staan gelukkig ook heel veel plaatjes in en de stukjes tekst zijn niet heel erg lang.

Elk onderwerp in het boek heeft een oefening. Door gebruik te maken van flapjes, schuifjes en draaicirkels kun je elke oefening doen. Op die manier leer je over elk onderwerp hoe het werkt, door te doen en niet alleen door erover te lezen.

Esther Bennett

Create Observe Discover Enjoy

Nu de check of dit boek voldoet aan mijn methode:; C.O.D.E. :

X Create: Nee, je maakt niets

Observe: Ja, je kunt kijken wat er gebeurt en visueel je antwoorden controleren

Discover: Ja, je kunt op ontdekking door schuifjes op verschillende standen te zetten of andere flapjes te openen om bijvoorbeeld verschillende routes te proberen om van A naar B te komen.

Enjoy: Ja, je kunt je zeker vermaken bij het lezen en ontdekken in dit boek.

Kiki Prottsman

Kiki is een auteur en ondernemer, vooral bekend om haar werk met informatica, waaronder verschillende boeken, te beginnen met Computational Thinking and Coding for Every Student, My First Coding Book en Disney’s Coding with Anna and Elsa. In haar vrije tijd runt Kiki een educatief YouTube-kanaal genaamd KIKIvsIT, waarmee ze zilver won voor Stevie’s felbegeerde 2017 Female Innovator of the Year Award.

Bron

Ook “Mijn eerste codeerboek” lezen?

Ik ben benieuwd of je net zo enthousiaste bent als ik.