Laatst heb ik meegedaan aan een challenge over nine star ki. Voordat ik aan de challenge begon, had ik geen idee wat het was. Het blijkt een hele oude vorm van Chinese astrologie te zijn. De stand van de sterren tijdens je geboorte heeft invloed op je karakter. Nine star ki geeft informatie over je sterke en zwakke punten van je karakter, waardoor je jezelf en andere mensen beter kunt begrijpen. Het is gebaseerd op vijf elementen – water, hout, vuur, metaal en aarde – en nauw verwant met Feng Shui. Tijdens de challenge werd elke dag een van de elementen besproken.

Elementen

Getallen vertegenwoordigen de verschillende elementen, in totaal zijn er 9:

1 – Water

2, 5, 8 – Aarde

3, 4 – Hout

6, 7 – Metaal

9 – Vuur

Geboortedatum

Met nine star ki kun je op basis van je geboortedatum  drie getallen berekenen. Het hoofdgetal, je controlegetal en je aanleggetal. Het hoofdgetal zegt iets over de drijvende kracht achter je persoonlijkheid. Het controlegetal zegt iets over de meer verborgen kant van je karakter, het laat je emotionele kant zien. Het aanleggetal zegt iets over de eerste indruk die andere mensen van je krijgen en hoe je met andere mensen communiceert.

Aan het begin van de challenge kreeg je je nine star ki getallen, die van mij waren 8-3-1: aarde,  hout en water. Tijdens de week werd eerst het getal water besproken. Ik herkende mezelf hier wel in. Later kwam hout aan bod en hier herkende ik behoorlijk veel. Ik was dus heel benieuwd naar wat er over aarde mensen gezegd werd. Nou het klopte heel erg goed. Ik vond het enorm facinerend hoeveel 3 getallen over je kunnen zeggen. Als afsluting van de challenge leerde je het eerste getal berekenen. Deze berekening is eenvoudig, dus heel geschikt om snel zelf uit te voeren.

 Inzicht

Om de andere getallen te leren berekenen, kon je je inschrijven voor een cursus. Tijdens de curus leer je ook hoe de getallen elkaar beinvloeden en nog andere dingen. Ik wilde me bijna meteen opgeven voor de cursus, maar toen dacht ik: waarom wil ik er eigenlijk meer van weten? Wat wil ik er eigenlijk mee doen? Mensen beter leren kennen op basis van hun geboortedatum? Maar als ik eerlijk was naar mezelf, wilde ik vooral weten hoe je het tweede en derde getal kon berekenen. Ik wilde de berekening eigenlijk vooral kunnen doen om het in een programma te kunnen verwerken! Dit is iets wat ik eigenlijk altijd doe, met heel veel dingen die ik tegenkom: ik maak er een programma van. Met dit inzicht ging ik op zoek via mijn twee fijnste bronnen van informatie: internet en de bieb. Tijdens de challenge werd er gezegd dat de berekeningen op internet lang niet altijd kloppen. Ook kon ik daar niet zoveel vinden over hoe de getallen worden berekend, iets wat ik nodig zou hebben om mijn programma te schrijven. In de bieb bleken ze een boek te hebben, waarin de berekening werd uitgelegd.

 Boek

Het boek vertoonde grote overeenkomsten met wat ik had geleerd tijdens de challenge. Dat gaf me vertrouwen dat de berekening in dit boek ook zou kloppen. Met de berekeningen uit het boek in de hand, ben ik aan de slag gegaan. Voor de berekening van het tweede en derde getal, blijk je ook tabellen nodig te hebben. Deze stonden gelukkig in het boek. En na een paar uurtjes ‘ploeteren’, lukte het om de berekening digitaal te maken. Ben jij nieuwsgierig naar je getallen? Dan kun je deze onderaan deze blog berekenen. Ben jij iemand die nine star ki berekeningen kan maken? Dan nodig ik je uit om deze berekening te testen. Ik zou het namelijk heel tof vinden als mijn berekening helemaal klopt en iedereen die nine star ki berekeningen maakt, mijn website gaat gebruiken om deze berekening te doen.

 Droom

Mijn droom is dus niet om die getallen te gaan snappen en te gebruiken om andere mensen te begrijpen of om mensen te coachen, maar om de handigste tool te maken, zodat mensen die wel die berekening willen maken het liefst mijn tool gebruiken om hun berekeningen te doen.

Liefs Esther

 

(bron van de berekening: Nine Star Ki Astrologie – Joke Kuppers – Wildervanck)

  1. Klik op ‘Run’
  2. Voer een datum in
  3. Druk op ‘Enter’ om de getallen te berekenen