Oefening van de week

Oefening week 33 – gekleurde spiraal

Gekleurde spiraal Deze week een oefening uit mijn gratis e-book. In deze oefening tekenen we een gekleurde spiraal. Opdracht Probeer het onderstaande plaatje na te maken in Blockly. Is het gelukt? Ga dan lekker dingen aanpassen en kijk wat er gebeurt.Oplossing Je kunt...

Oefening week 32 – knikkers sorteren

Knikkers sorteren Als lesidee voor Wetenschap & Technieklessen op school, vond ik een opdracht om iets te maken dat knikkers kan sorteren. Dat kan natuurlijk ook digitaal! Het maakt niet zoveel geluid en je kunt wel zelf de kleuren van je knikkers kiezen....

Oefening week 31 – 2019 – Zet in de juiste volgorde

Eenheden in de juiste volgorde zetten Deze week heb ik een oefening bedacht die te maken heeft met rekenen. Bij het rekenen leer je om allerlei eenheden om te zetten in andere eenheden. Bijvoorbeeld km naar m of m naar mm. Om deze sommen goed te kunnen maken, moet je...

Oefening week 30 2019

Vanaf deze week plaats ik elke week een oefening op mijn website. Ik kies een oefening die ik leuk vond om te maken en daarvan maak ik een versie in Blockly en/ of Python. Deze week heb ik een oefening gevonden in de AdventOfCode van 2015. Advent of code brengt elk...

Share This