Leonie Wouters heeft mijn woordenbrij ontrafelt

Op jonge leeftijd bezig zijn met je persoonlijke ontwikkeling, leren ondernemen, leren programmeren en creatief bezig zijn. Skills die je je hele leven nog kunt gebruiken. Voor (hoog)begaafde meisjes tussen de 10 en 14 jaar, die hier interesse voor hebben, zijn we van plan om een jaarprogramma te lanceren. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder.

Een uitdagend jaar

De bedoeling is om een jaar lang met elkaar op te trekken. Wekelijks zullen de meiden een mail ontvangen met daarin een opdracht die ze kunnen doen, de opdrachten zijn gericht op de persoonlijke ontwikkeling en zijn onderverdeeld in 13 verschillende stappen die we gedurende het jaar gaan maken.
Het eerste half jaar hebben we elke maand een livedag op zaterdag. We gaan samen kijken naar de behoefte en de invulling. Er zullen workshops zijn om te leren programmeren en ondernemen, om je creativiteit in te zetten en te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Bij persoonlijke ontwikkeling kun je bijvoorbeeld denken aan mentale skills, samen leren werken, voor jezelf opkomen en het stimuleren van bewustwordingsprocessen.
Tijdens de tweede helft van het jaar gaan we de uitdaging aan om mee te doen aan de First Lego League. De skills die in het eerste half jaar geleerd zijn, op het gebied van ondernemen, programmeren, creatief denken en persoonlijke ontwikkeling, kunnen dan volop toegepast worden. Het is dan nodig om elke week bij elkaar te komen, zodat we een oplossing kunnen verzinnen voor een maatschappelijk probleem dat de basis is voor de wedstrijd en een robot kunnen bouwen met speciale legosteentjes en specifieke software.

 

Investering

Het eerste jaar is een try-out versie. Dat wil zeggen dat we nog niet precies weten hoe het gaat lopen en wat de precieze tijdsinvestering gaat zijn. Wel kunnen we een vermoedelijke tijdsindicatie geven.

  • Voor de livedagen: 6 zaterdagen van 10 uur tot 16 uur (januari tot en met juni), en 2,5 uur per week (september tot en met december)
  • Wekelijks een mail met een opdracht
  • Mogelijk aansluiten bij een online community, dit zal afhangen van hoe de meiden met elkaar online willen communiceren.

De geldelijke investering hiervoor bedraagt €749,- voor een heel jaar, een gespreide betaling van 12 x €67,- is mogelijk. Let op: dit bedrag geldt alleen voor het try-out jaar!

 

Wanneer?

Dit jaar zal voor het eerst starten in januari 2022. Dat lijkt nog ver weg, maar bij voldoende animo wil ik ruim de tijd hebben om alles tot in de puntjes voor te bereiden. 

Voor wie?

Graag zouden we willen inventariseren wie hier interesse in heeft. Het jaar is bedoeld voor (hoog)begaafde meiden tussen de 10 en de 14 jaar, die echt hun tanden willen zetten in een nieuwe uitdaging. De livedagen zullen plaatsvinden in de omgeving van Delft.
De groep heeft minimaal 6 deelnemers nodig, op deze manier kunnen we namelijk meedoen aan de First Lego League.

Denk je dat dit iets voor jouw dochter is?

Laat dan via onderstaande knop een bericht achter en ik neem contact met je op.