Leonie Wouters heeft mijn woordenbrij ontrafelt

Op jonge leeftijd bezig zijn met je persoonlijke ontwikkeling, leren ondernemen, leren programmeren en creatief bezig zijn. Skills die je je hele leven nog kunt gebruiken. Voor (hoog)begaafde meisjes tussen de 9 en 14 jaar, die hier interesse voor hebben, zijn we van plan om een programma te lanceren. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder.

Jezelf kennen is de weg naar geluk

De bedoeling is om 5 maanden lang met elkaar op te trekken. Wekelijks ontvangt je dochter een mail met daarin een opdracht die ze kan doen. De opdrachten zijn gericht op de persoonlijke ontwikkeling en zijn onderverdeeld in 13 verschillende stappen die we gaan maken.
Daarnaast zijn er 6 online workshops, die jouw dochter helpen zichzelf goed te leren kennen, zelfverzekerder te worden en leren programmeren. 6 topvrouwen in hun vakgebied gaan de volgende workshops geven:

  • The work van Byron Katie
  • Veerkracht
  • Ondernemen
  • Netwerken
  • Visionboard maken
  • Programmeren

Dit programma start 2 maal per jaar: in februari en in september.

VIP variant: de First Lego League

Met een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 10 meiden gaan we de uitdaging aan om mee te doen aan de First Lego League. Deze groep komt elke week live bij elkaar, zodat we een oplossing kunnen verzinnen voor een maatschappelijk probleem dat de basis is voor de wedstrijd en een robot kunnen bouwen met speciale legosteentjes en specifieke software.

 

Investering

Het eerste jaar is een try-out versie. Dat wil zeggen dat we nog niet precies weten hoe het gaat lopen en wat de precieze tijdsinvestering gaat zijn. Wel kunnen we een vermoedelijke tijdsindicatie geven.

  • Voor de livedagen: 6 zaterdagen van 10 uur tot 16 uur (januari tot en met juni), en 2,5 uur per week (september tot en met december)
  • Wekelijks een mail met een opdracht
  • Mogelijk aansluiten bij een online community, dit zal afhangen van hoe de meiden met elkaar online willen communiceren.

De geldelijke investering hiervoor bedraagt €749,- voor een heel jaar, een gespreide betaling van 12 x €67,- is mogelijk. Let op: dit bedrag geldt alleen voor het try-out jaar!

 

Wanneer?

Dit jaar zal voor het eerst starten in januari 2022. Dat lijkt nog ver weg, maar bij voldoende animo wil ik ruim de tijd hebben om alles tot in de puntjes voor te bereiden.

Voor wie?

Graag zouden we willen inventariseren wie hier interesse in heeft. Het jaar is bedoeld voor (hoog)begaafde meiden tussen de 10 en de 14 jaar, die echt hun tanden willen zetten in een nieuwe uitdaging. De livedagen zullen plaatsvinden in de omgeving van Delft.
De groep heeft minimaal 6 deelnemers nodig, op deze manier kunnen we namelijk meedoen aan de First Lego League.

Denk je dat dit iets voor jouw dochter is?

Laat dan via onderstaande knop een bericht achter en ik neem contact met je op.